Tandläkare Solna

Din tandläkare i Solna

Tandvård

EXPERTER PÅ TANDVÅRD

Vi erbjuder en mix av äldre beprövade metoder och nya behandlingsformer som är mer inriktade på estetisk tandvård. För oss är detta en styrka och vi vill att våra kunder ska kunna veta att det finns en lösning på alla typer av problem hos oss. Vi kan ta hand om dig – oavsett vad, hur, eller vilket sorts problem du kan tänkas ha med din mun.

Här följer några av de vanligaste problemen gällande munhälsa och hur vi lagar samt förebygger dessa

Tandlossning

Gingivit kommer av att det finns inflammation i tandköttet och detta uppkommer då bakterier lägger sig med tandköttet. Denna inflammation kan i sin tur leda till att det bildas fickor i tandköttet där bakterierna – i lugn och ro - kan sprida sig och frodas. Något som i sin tur kan leda till tandlossning. Här är det viktigt att hålla rent och om det blivit tandsten är detta något som måste lösas av en tandläkare. Vi har stor vana av hur man jobbar för att förebygga tandlossning och hos oss kommer du alltid att få ett perfekt jobb utfört. Vi kommer att – med speciella instrument – skrapa bort din tandsten och få dina tänder i ett utmärkt skick igen

Rotbehandling- rotfyllning

Om det kommit bakterier i din tand som spridit sig ner till tandroten så måste detta behandlas med en rotfyllning. Detta innebär att vi gör rent i tanden. Det här kan ta några behandlingar då det är extremt viktigt att tanden i fråga blir helt ren och fri från bakterier – du kommer dock att vara bedövad under varje tillfälle och inte känna något. Däremot kan du efteråt känna en ömhet som släpper efter några dagar. Vi tar vid en rotbehandling alltid röntgenplåtar som gör att vi kan följa och nå det önskade resultatet

Kronor och broar

Ibland kan vi bedöma att en tand med en vanlig fyllning inte är tillräckligt hållbar och vid dessa tillfällen rekommenderar vi att man sätter i en krona eller broar istället. En krona är antingen gjord av guld eller porslin och det senare alternativet har under senare år visat sig ge ett perfekt resultat.

Porslin ligger nämligen väldigt nära hur tandens riktiga emalj ser ut och faktiskt kan det vara så likt att till och med tandläkare ibland kan ha svårt att skilja dem åt! Porslin används då vi anser att en vanlig kompositfyllning inte räcker till och vid höga estetiska krav kan även hela broar göras av porslin. Vid dessa behandlingar utgår alltid en garanti på två år – detta då de har en dokumenterat lång livslängd och hållbarhet.

Fler behandlingar

Det var några av våra vanliga behandlingar och utöver dessa så erbjuder vi även kirurgi, Airflow, estetisk tandvård, skalfasader, lagningar, Inman Alinger-tandreglering, tandblekning/smyckning, implantat och Botox & Fillers Stylage.

Det sistnämnda är en nyhet som vi vågar säga att vi är relativt ensamma om. För oss handlar inte ett leende bara om tänder utan vi anser att hela ansiktet är inblandat i detta. Genom att använda Botox & Fillers Stylage som behandlingar så slätar vi ut rynkor och gör dina läppar mjuka, snygga och större. Vår personal är utbildade hos Leg. Läkare Olof Nybacka på Inject Academy och vi är väldigt stolta över att kunna erbjuda denna tjänst.

Le med hela ditt ansikte – välkommen till din tandläkare i Solna!

 

Vi tar emot akutbesök fem dagar i veckan!